Πως θα φτιάξετε έυκολα πάστα σκόρδου

Εύκολη συνταγή για πάστα σκόρδου.

Θα χρειαστείτε:

  • 8 κεφάλια σκόρδου
  • 80 – 120 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο 160 βαθμούς στον αέρα.
  2. Τυλίγουμε τα κεφάλια σκόρδου με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φουρνο για 70 – 80 λεπτά.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα και ζουλώντας το κάτω μέρος από τη βάση του κάθε σκόρδου, αφαιρούμε το καραμελωμένο πλέον σκόρδο, το οποίο και μεταφέρουμε σε ένα μούλτι.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα. Μεταφέρουμε το τελικό αποτέλεσμα σε ένα μικρό βάζο και προσθέτουμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο από πάνω έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια προστασία/φίλτρο στο πάνω μέρος.
  5. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο και διατηρούμε για τουλάχιστον 2 μήνες.