Δείτε πώς θα φτιάξετε τον απόλυτο χαλβά μόλις με ένα τηγανάκι και 5 υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι!
Συστατικά
- 350 γρ. ταχίνι
- 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. γλυκόζη, ή μέλι
- 70 γρ. νερό
- 1 βανιλίνη
- 120 γρ. αμύγδαλα, ψημένα, προαιρετικά
- 20 γρ. κακάο, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- χυμό λεμονιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη ή το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Προαιρετικά, είτε προσθέτουμε τα ψημένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά, είτε χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ισομερή μείγματα, προσθέτουμε στο ένα μείγμα το κακάο, ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί, και τέλος ενώνουμε τα 2 μείγματα ανακατεύοντας ελαφρά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα για χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε με μέλι ή χυμό λεμονιού.