Μία δροσερή και υγιεινή συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
2 φέτες ψωμί για τοστ
7 κ.σ. ελαιόλαδο
3 αβοκάντο
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
60 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
2 αβγά
50 γρ. ντοματίνια
1 κ.σ. κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα
λάιμ
πιπεριά τσίλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες από το ψωμί και ψήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πιέζουμε καλά με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
- Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το αβοκάντο πάνω από τις φέτες του ψωμιού και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό και 1-2 κ.σ. από το ξίδι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει.
- Σε 2 μπολάκια μοιράζουμε ξίδι και βάζουμε από ένα αβγό.
- Κάνουμε μια μικρή δίνη στο νερό της κατσαρόλας και βάζουμε το ένα αβγό. Μόλις πάρει σχήμα τότε προσθέτουμε και το δεύτερο. Ψήνουμε 2-3 λεπτά και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε τα αβγά πάνω από το αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, κόλιανδρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με φέτες λάιμ και τσίλι ψιλοκομμένη.