HORECA 2019: Σήμερα ανοίγει τις πύλες της η μεγάλη διεθνής έκθεση της Τουριστικής Βιομηχανίας

192

Η 14η HORECA,ανοίγει τις πύλες της σήμερα έως 11 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo και φέρνει σε επαφή τους επαγγελματίες του Τουρισμού με ολόκληρη την προμηθευτική αλυσίδα του Hospitality και Foodservice industry! Έχει καταξιωθεί ως μία σπουδαία διοργάνωση υψηλού κύρους και θεωρείται δικαίως το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για την τουριστική βιομηχανία σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με περισσότερους από 550 εκθέτες-μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες προμηθευτικές εταιρείες της Μαζικής Εστίασης και των Ξενοδοχείων-, 50.000 τ.μ. εκθεσιακή επιφάνεια και τη στήριξη όλων των θεσμικών φορέων του κλάδου, θα αποτελέσει και πάλι το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ και κέντρο επενδυτικών επιλογών για τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες κατακλύζουν τους διαδρόμους της έκθεσης αναζητώντας όλες τις νέες και καινοτόμες λύσεις της προμηθευτικής αγοράς, για να εκσυγχρονίσουν, να εξοπλίσουν ή να ανακαινίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, θα πραγματοποιήσει σήμερα τα εγκαίνια της 14ης HORECA.

Φέτος θα είναι ακόμα πιο πλούσιες οι παράλληλες εκδηλώσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου

Η διοργανώτρια εταιρεία διαμόρφωσε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και επιδείξεις και στα 4 stages των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης.

Μέσα από τα πλήρως ανανεωμένα προγράμματα οι καινοτομίες και οι ενδιαφέρουσες ιδέες για την ψηφιακή εξέλιξη και το digital μάρκετινγκ των ξενοδοχείων, αλλά και γενικότερα των τουριστικών καταλυμάτων θα αποτελέσουν τον πυρήνα του Web Hotel.

Παράλληλα, βραβευμένοι και έμπειροι baristi και bartenders θα κυριαρχήσουν με τις εξειδικευμένες παρουσιάσεις τους στα stages των Beer & Spirits Show και Coffee Events όπου αντίστοιχα θα διεξαχθούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Cocktails της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ από τον SCA Greece.

mc-horeca-6.jpg

Ενώ, κορυφαίοι chef και ζαχαροπλάστες από όλο τον κόσμο μέσα από εντυπωσιακές γαστρονομικές παρουσιάσεις κατά την διάρκεια του Gastronomy Forum θα δώσουν το βήμα στην νέα ελληνική κουζίνα.

To Digital Hoteling μπαίνει και πάλι στο μικροσκόπιο της HORECA 2019

Η κορυφαία εκδήλωση για τις ψηφιακές τεχνολογίες της HORECA θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν σύγχρονες λύσεις στη διαχείριση των κρατήσεων και του management των ξενοδοχείων, ενώ «ανοίγει» και το ψηφιακό παράθυρο της εστίασης, με λύσεις και προτάσεις για τα εστιατόρια.

Τα θέματα που θα πρωταγωνιστήσουν και θα αναλυθούν στο “WEB HOTEL” είναι οι online πωλήσεις, οι απευθείας κρατήσεις, τα web sites και το περιεχόμενο τους, τα social media και το περιεχόμενο τους, η προβολή, η διαφήμιση και προώθηση, τα κανάλια διανομής, τα πιο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για τα ξενοδοχεία, οι λύσεις μηχανοργάνωσης και μηχανογράφησης, η ψηφιακή μετάβαση των εστιατορίων, αλλά και το Hotel management, κ.α.

Παγκοσμίου φήμης ομιλίες, θα παρουσιάσουν όλες τις διεθνείς σύγχρονες τάσεις του digital hoteling, ειδικοί θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές ομιλίες και λύσεις από το Α μέχρι το Ω σε εξειδικευμένα θέματα, ενώ θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις του επαγγελματικού κοινού.

mc-web-hotel.jpeg

 

Τα πάντα για το cocktail και τo bar management στο Beer and Spirits Show

Κορυφαίοι Bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό πρόκειται να μεταδώσουν τη γνώση και την τέχνη τους, αποκαλύπτοντας νέες τεχνικές και προτάσεις που κυριαρχούν παγκοσμίως στον κλάδο του bartending.

Το Beer & Spirits Show της HORECA, για ακόμα μια χρονιά θα παρουσιάσει τις εξελίξεις, τις τάσεις, τα καινοτόμα προϊόντα αλλά και θα δώσει στον επαγγελματία του κλάδου τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια για να κάνει την επιχείρηση του όχι μόνο βιώσιμη αλλά και ανταγωνιστική.

Εδώ ο επαγγελματίας θα ενημερωθεί για το σωστό bar management, την κάβα, πρωτοποριακές προτάσεις όσον αφορά την cocktail list, σωστή διαχείριση του προσωπικού, καινοτόμες προτάσεις marketing.

 

mc-horeca-beer.JPG

Για πρώτη χρονιά BEER DAY από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η HORECA θα φιλοξενήσει μαζί στη σκηνή του Beer & Spirits Show, κάποιους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους, beer experts και παραγωγούς μπύρας της ελληνικής αγοράς.

Η εκδήλωση έχει στόχο να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα και τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια για τη ζυθοποιία, να συστήσει στους επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης τις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής μπύρας αλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί της ΕΜΕ και πάλι στη HORECA

Και φέτος στη σκηνή του Beer & Spirits Show, θα πραγματοποιηθούν οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος με σκοπό να αναδειχθούν και πάλι τα νέα ταλέντα στην υψηλή τέχνη των cocktails.

Δημιουργικοί, ανερχόμενοι bartenders οι οποίοι θα λάβουν μέρους στους διαγωνισμούς (15oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Flair Tending, 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail, 9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Non Alcohol Cocktail, 24ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Classic Cocktail) υπόσχονται να παρουσιάσουν μοναδικά, ολοκαίνουρια mix και να κερδίσουν εκτός από την πρωτιά και μία θέση στην ελληνική σκηνή του bartending.

Mc-horeca-1.JPG

To “Ελληνικό Πρωινό” θα φιλοξενηθεί για ακόμα μία φορά στη HORECA 2019

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα στο νέο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού» να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από διάφορες παρασκευές.

Υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου Chef Μιχάλη Μάρθα, που μεταξύ άλλων έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή σεφ της Ελλάδας (the Best Chef Ambassador for Greece 2016) και τον τίτλο του ενός εκ των καλυτέρων νέων σεφ της Mediteranean Sea (San Pellegrino Young Chef 2015 και 2016), στο περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού» θα μαγειρευτούν παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις γαστρονομικές δυνατότητες, αλλά και τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων.

mc-gastronomy-horeca.JPG

Φέτος το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αποφάσισε να εξηγήσει στην πράξη -μέσα από αυτή την περιήγηση στη γαστρονομία της πατρίδας μας- τι είναι το «Ελληνικό Πρωινό» και γιατί πρέπει να καθιερωθεί στα τραπέζια όλων των ξενοδοχείων της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους.

Στο πλαίσιο αυτό κατέγραψε τα τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας που έχουν θέση σε ένα πρωινό, σημείωσε με κάθε λεπτομέρεια τις συνταγές και ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των ξενοδόχων και των παραγωγών.

To «Ελληνικό Πρωινό», ξεκίνησε το 2011 και είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με 1074 μέλη, που έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά στα ξενοδοχεία την παράδοση και το πλήθος των παραγόμενων ελληνικών προϊόντων και των παραδοσιακών γεύσεων.

mc-horeca-2.jpg