Μάντζος για Λοβέρδο: «Η ζωή είναι μία μακρά συνέχεια επιλογών, καθεμία εκ των οποίων επιφέρει και μία αξιολόγηση»

333

Στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» του ΣΚΑΙ 100,3 μίλησε σήμερα (05/07)ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, όπου αναφέρθηκε και στην παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στον απόηχο της παραίτησης του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Δ. Μάντζος τόνισε ότι «ο καθένας και η καθεμία κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές. Η ζωή είναι μία μακρά συνέχεια επιλογών, καθεμία εκ των οποίων επιφέρει και μία αξιολόγηση», ξεκαθαρίζοντας ότι «κάθε στέλεχος, ανεξαρτήτως βιογραφικού και περγαμηνών, συμμετέχει οικειοθελώς σε ένα κόμμα και στις διαδικασίες του. Όταν αυτή η βούληση παύει, το πρόσωπο αυτό αποχωρεί».

Εξήγησε, παράλληλα, πως «είμαστε σε μία άλλη φάση συμβολής του Κινήματός μας στην πολιτική ζωή του τόπου και θεωρούμε ότι, για να γίνει ξανά μεγάλη η κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να έχει ως στόχο την απλή συσπείρωση στελεχών, αλλά να εμπνεύσει τους πολίτες με ένα πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης του τόπου».

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι βουλευτές και μπορούν να συνεισφέρουν σε ένα πολιτικό κόμμα. Το γεγονός ότι μπορείς να είσαι δίπλα σε ένα κόμμα και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα με συμβουλές αποτελεί μία πολιτική λειτουργία η οποία είναι, όχι απλώς καλοδεχούμενη, αλλά και επιβαλλόμενη όταν θέλεις να δεις μία ιστορική πολιτική παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να ξαναδυναμώνει.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς βουλευτής ή υπουργός για να συνεισφέρει στη δημόσια ζωή του τόπου. Υπάρχουν πλείστοι τρόποι για να κάνεις αισθητή την πολιτική σου παρέμβαση και να συμμετέχεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι η μετατόπιση του πολιτικού άξονα προς τα δεξιά, σε συνδυασμό με την ταυτοτική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να διαδραματίσει έναν ρόλο καταλυτικό σε επίπεδο αυστηρής αλλά γόνιμης αντιπολίτευσης και να μπορέσει να αφηγηθεί το πώς μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος με κοινωνική δικαιοσύνη και συλλογική ευημερία. Αυτό δεν είναι προσωπικό στοίχημα στελεχών.

Είναι ένα πολιτικό διακύβευμα, έτσι το βλέπουμε και έτσι θέλουμε να συμμετέχουμε και στην κοινοβουλευτική διαδικασία από αύριο όταν θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης».

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε, δε, ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει παράξει πολιτικό προσωπικό όπως καμία άλλη παράταξη. Αυτό κάτι λέει και για την ποιότητα των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και για τη συνεισφορά του στον δημόσιο λόγο και για τις κοινωνικές του ρίζες.

Το γεγονός ότι άλλοι χώροι που θέλουν να είναι όμοροι με το ΠΑΣΟΚ έχουν εμπιστευτεί σε πρώην στελέχη του κρίσιμα χαρτοφυλάκια και το 2015-19 και το 2019-23, κάτι λέει για το ΠΑΣΟΚ και τις κοινωνικές του ρίζες.

Είναι ένας χώρος ο οποίος έχει κοινωνικές αναφορές και δυνατότητα παραγωγής πολιτικών ιδεών και στελεχών.

Άρα, εφόσον εμπιστευόμαστε εκείνους που ήταν κάποτε στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις με άλλα “χρώματα”, μου φαίνεται κάπως αντιφατικό να μην εμπιστευόμαστε αυτούς που είναι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν τη δουλειά όπως πρέπει με τα “χρώματα” του ΠΑΣΟΚ».

«Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, με μία πολύχρωμη και πολύβουη Βουλή, απέναντι σε μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυρίως με μία βαθιά ταυτοτική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ένα μεγάλο πολιτικό διακύβευμα: να απευθύνουμε ένα ειλικρινές προσκλητήριο στους πολίτες, να δυναμώσουμε το μήνυμα της αλλαγής του πολιτικού υποδείγματος.

Θέλουμε να κάνουμε πολιτική στη χώρα μας με διαφορετικούς όρους, περισσότερο συμμετοχικούς», κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.