Μία τέλεια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
150 γρ. γάλα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
150 γρ. κουβερτούρα
3 κρόκους, από μεσαία αβγά
3 ασπράδια, από μεσαία αβγά
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Για το σερβίρισμα
100 γρ. σαντιγί
κουβερτούρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει το μείγμα για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τους κρόκους στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Βάζουμε 1 κουτάλα από τη μαρέγκα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 6 ράμεκιν.
- Ισιώνουμε την επιφάνειά τους για να μην σπάσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ψήνουμε για 8-12 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως με το γλυκό του κουταλιού, σαντιγί και κουβερτούρα τριμμένη.