Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση;

192

Μετά την νηστεία της Σαρακοστής το πρώτο πιάτο με κρέας που καταναλώνεται είναι η μαγειρίτσα. Μια σούπα που περιέχει εντόσθια αρνιού και χόρτα.

Τα χορταρικά που συνθέτουν την μαγειρίτσα συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι προς ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Το Πάσχα των Εβραίων είναι εθνική γιορτή. Πάσχα στα εβραϊκά σημαίνει πέρασμα. Οι Χριστιανοί γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή.

Τα συστατικά της μαγειρίτσας είναι: Συκωταριά και αρνίσια έντερα, μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια, προαιρετικά ρύζι, αυγά, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και άνηθος.

Για τους vegan η μαγειρίτσα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα, φυσικά χωρίς συκώτι και εντόσθια, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν από μανιτάρια.